20110321

Ok Östros går och Lena Micko in...Men vart leder vägen som partiet är ute på?

Det som spekulerades om i går bekräftas idag av huvudpersonen själv. Tomas Östros lämnar VU och också rollen som ekonimisk-politisk talesperson. Inget konstigt med det egentligen. Varje partiledarbyte har också fört med sig byten på denna post. Det är en post som är så viktig för partiledaren/statsministern att det måste fungera, men också en viktig symbolhandling i talet om nystart.

          Den socialdemokratiska resan mot nya mål fortsätter och de resande byts ut för att klara nya utmaningar på resan. Media slukar det hela som rosornas krig och än svänger det åt höger och än svänger det åt vänster. Men kusken håller sig, enligt honom själv, i hjulspåren i mitten. Men frågan är om det räcker med att byta resande om vi är osäkra på om kartan är uppdaterad efter de nya vägar som växer fram i landskapet. De ryktas om att en uppdaterad karta ska komma 2013 men vart vi tagit vägen till dess vet ingen. Riskerna för återvändsgränder är stora och i värsta fall leder vägen till nya stup som kan bli övermäktiga för partivagnen att klara av. Åter så måste vi ha en karta snabbare än 2013 oavsett vilka som än sitter på styrbrädan. Kusken må vara skicklig men synsk över nya vägar är han inte.

[UPPDATERAT]
Det blir Lena Micko som tar den sista ersättarplatsen i VU enligt valberedningens förslag. Lena Micko har utmärkt sig som en stridbar kommunpolitiker från Linköping. En stad som utvecklas kring sjukhus och universitet. Ett oväntat men spännande val är min spontana tanke.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Ex, DN, SvD, SvD2SR, SR1SVT, Corren.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,