Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110325

Öppenheten på allas läppar

Är det frågan om öppenheten och delaktigheten som kommer vara den ledande frågan under kongressen? Om vi ser inför intervjuer och artiklar så verkar det vara så. 

         Sitter och fnissar lite när det visar sig att SCB "gömt/glömt" 1000 pedagogiska personer in en byrålåda enligt folkbildningsrådet. Men det är inte det enda som glädjer mig utan att allt skrivande här och bland andra är att öppenheten har blivit ett mantra som alla pratar om. läser nu på morgonen att blivande partisekreteraren Carin Jämtin i AiP påtalar hur viktigt det är att vi får det öppna samtalet och nämner bland annat nätets roll. Men påtalar att vi även måste öppna upp den slutna möteskulturen vi har ute i kommunerna. Imorgon väljs Carin Jämtin och jag vill i hennes tal höra mer kring detta. För det går lätt att prata om öppenhet men det krävs också verkstad och då blir det svårare.

        Som avslutning ser jag att Anders Borg funderar på att sluta och spontant känns det klokt att sluta med flaggan i topp. Om fler politiker hade den insikten vore det bra. Har skrivit om detta då det finns en förmåga att bita sig kvar efter bäst före datum är förbrukat, många gånger av rädsla att inte veta vad det blir av en.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ex, SvD, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus