Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110414

Bejaka utvecklingen av sociala medier Carina Moberg

Nu kommer frågan kring Twitter och Facebook bland förtroendevalda upp på agendan efter dagens Twittrande gällande vem som träffar vem i riksdagens korridorer. Det är bra att frågan kommer upp men jag är inte säker på att jag gillar förslaget som diskuteras.

         Demokratin utvecklas och det är positivt. Men det ställer också krav på att vi förtroendevalda finner formerna för det. En del av utvecklingen är att informationen blir allt mer öppen. Jag tror inte att vi kan eller ska stoppa den utvecklingen. Det gäller att förhålla sig till situationen. Vi kan se hur vi genom de sociala medierna fått en ökad dialog med väljarna och hur det politiska samtalet identifieras. Hur den politiska debatten nu för i fullmäktige, styrelse/nämnd och sociala medier. Jag gillar det nya landskapet och har tvingat att lära mig att hantera detta. Väljarna möter mig med glädje medan de gamla stötarna morrar över hanterandet. Men det gäller att finna former som inte ingriper och förstör beslutsprocessen. Men förbud är inte alternativ. Det är att backa med arslet före in i framtiden och det har aldrig varit en lyckat strategi.

              Så jag uppmanar Carin Moberg att se positivt på utvecklingen och bejaka den och utifrån det finna lösningar som är utvecklande för demokratin. Förbud av direktkontakten med väljare och sympatisörer är inte vägen att gå.

Media:  SvD, SvD2, DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus