20110427

Borgliga ledarsidor kramar (MP) för att komma åt (S)

Kan inte låtas bli att fascineras över högerns ledarsidor och deras jakt på socialdemokratin. Spaltmeter efter spaltmeter. Så mycket tankekraft på en rörelse som de anser sig vara överspelade, gårdagens politik. Och kan man inte skrämma med socialistskräcken så får man måla Miljöpartiet som det stora hotet mot (S).

           Den senaste tiden har den borgerliga ekokammaren lagt in en högre växel och gör nu allt för att skjuta en Socialdemokrati, som med begynnande självförtroende tar utrymme i samhällsdebatten, i sank. Det är intressant att se den energi de använder, för en politisk rörelse som de anser överspelad.

           Grunden är att det faktiskt är så att det inte är en överspelad rörelse utan en högst relevant politisk kraft som visar medborgarna på att det finns alternativ till den förda politiken. En politik som visar på att det finns andra vägar att gå när tågen står stilla, Elpriset skjuter i höjden, Bostadsmarknaden kollapsat, avregleringarna inte ger de utlovade effekterna och klimatfrågan blir allt allvarligare. Så socialdemokraterna med Håkan Juholt i spetsen är otroligt relevanta. Ekokammaren vet det och just därför förbrukar mer energi än den samlade industrin på att motarbeta allt som andas socialdemokrati, till och med om det gäller att krama Miljöpartiet.

        Så slutet på detta inlägg blir ett leende kring de borgerliga, eller ska vi säga moderata ledarsidorna. När Moderatledaren Fredrik Reinfeldt inte törs ta debatten utan skyller på bristen på politik vore det nog smart att även mörka från ledarsidorna. Men det verkar som om Propagandaministern, Per Schlingmann inte än kan helt styra ledarsidorna...

Media: Exp,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,