20110405

Laguppställnigen kan kort och gott kallas 08

Nu har Socialdemokraterna presenterat fler av de ledare som ska leda partiet mot en valseger. Det var väntat men ändå inte. Men ska jag vara lite kinkig så börjar det bli väldigt mycket 08, säger en 08 på flykt i landsbygden.

       Nu ska man inte haka upp sig på var personer kommer ifrån och att vinna storstäder är viktigt, men som en Tony Irving skulle säga det räcker inte. Det finns ett land att vinna. Så utan att göra en bedömning av personerna i fråga så ser jag bara en övervikt. En fråga blir hur övriga landet kommer reagera. Bilden som twittrar förbi är att det är fler som gör samma analys som jag. Nu har vi en partiledare som kommer utifrån landet och det var länge sedan men vi hade det.

        Jag har tidigare skrivit om att personer gör skillnad och vad dessa personer kommer att göra ger jag dem 100 dagar att visa. För det är personer som har något att bevisa nu. Kommer Carina Moberg få ihop gänget och få kvittningarna att fungera? Kommer hon hålla röstingskurs för ledamöterna så det slutas rösta fel? Vad kommer Peter Hultqvist leda försvarspolitiken? Tror att Johan Westerholm kommer återkomma till det ämnet. Veronica Palm ska ratta boendefrågorna och kommer det bli leverans eller vad komer hända? Jag ger dem 100 dagar. Vet inte vad de står förutom att de varit med ett tag, alla tre.

Media: Ab, Ab2, Politikerkollen, Ex, Ex2, SvD, SvD2, DN, GP, DI, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,