20110408

Våren kommer, men för Maud Olofsson är det fortfarande vinter

En del har en bad hairday men Maud Olofsson har en bad friday... Opinionssiffror under fyra procent och fingrarna fastslingrande i sladdrig fallskärm. Tja man kan säga att det hunnit rinna en massa vatten mellan broarna som hon passerat under sina tio år på posten.

         Idag så slås man av att Maud Olofsson måste haft en bättre fredag. Det liknar allt mer en praktskandal och frågan är om hur länge Maud Olofsson klarar med likt en bäver att gnaga sig fast vid maktens boning. För mig är det uppenbart att det är dags att släppa greppet och låta vattnet föra bort henne.


        Jag har en Centerkärlek som de senaste åren blivit så försvagat att om man skulle leta puls bliva den obefintlig idag. Det har genom historien funnits band mellan våra två partier rotade i den Svenska folkrörelsen. Centern har blivit, sakta men säkert, under Maud Olofssons ledning ett parti som tappat styrsel och med hjälp av fingrar i luften tar sig fram på vågorna. De lyckas konsekvent missa sina hemmahamnar och irrar omkring. De passerar Vattenfall på Vattenfall som ger den redan solkiga båten allt mer skavanker men Kapten Olofsson står vid rodret och ler. Bara lycklig att få vara med på resan, strunt i hur det går.

        För kan det vara som Ingvar Persson skriver idag i Aftonbladet att Centern är beroende av en stark Socialdemokrati och utan det tappar fullständigt kompassen. Med tanke på vad som sker så är det inte helt en tanke utan relevans. Centerskutan glider nu fram utan hamn i sikte. Isen smälter, men för Maud Olofsson verkar vintern bara börjat.

Media: Ab, SvD, SvD2, SvD3, DN, DN2DN3, Ex, Ex2, DI, DI2, SVT.
Bloggat: Peter Johansson och Peter Andersson och Krassman och Tokmoderaten och Roger Jönsson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,