Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110407

De går inte på räls, kära moderater

Idag kan vi ta del av att Ulf Adelsohn slutar eller ska vi säga får sparken. Han var varit en ordförande för SJ som vågat gå emot sin egen regering kring de brister som funnits gällande avregleringarna. Han lämnar med egna ord "lekstuga för okunniga politiker"

         Ingvar Persson skriver kort en bild av Ulf Adelsohn som säger mycket om varför han inte kan sitta kvar
"Ulf Adelsohn har nämligen varken låtigt parti- eller familjelojalitet hindra honom från att säga som det är. Att järnvägen är i desperat behov av investeringar och att avregleringen av persontrafiken är ett illa underbyggt vågspel."
Hur långt utanför tullarna gäller det?
       Jag gillar just därför Adelsohn. Samtidigt för att få bort fokus från detta så presenterar man en satsning på järnvägen. Om det är en avskeds gåva till den avgående ordförande låter jag vara osagt men passligt kom den. En annan förklaring kan vara att socialdemokraterna lovade infrastruktursatsningar när Tommy Waidelich uppträde i Aktuellt. En fråga som då kommer är om det bortglömda Kalmar län kommer få del av de satsningar som görs. Hur var parollen för moderaterna?
          
         Nu väntar vi på vilken partilojal person de ska sätta att ratta tågen. För som vi förstått blev inte den moderatstyrda regeringen nöjd med sin moderata företrädare på SJ stolen. Kommer moderaterna även låta SJ bli en filial till moderaterna som likt utvecklingen i regeringskansliet...

Media: DN, DN2, SvD, SvD2, SvD3, Ab, Ab2, Ab3, Ex, Ex2, SVT, SVT2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus