Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110410

Vem styr Fredrik Reinfeldt?

Frågan känns relevant då vi kan se att det finns svårigheter om det är han själv som bestämmer om han ska ta debatter. För det gick bra att Anders Borg tog en debatt med Tommy Waidelich trots att vi saknade politik.

          Dagens inte nyhet är att Fredrik Reinfeldt inte vill ta en debatt gentemot Håkan Juholt. Men frågan är om moderatledaren fattar besluten själv eller om det är en propagandaminister som styr i kulisserna? Vi som känner Håkan Juholt vet att han inte överlåter beslut till någon annan utifrån att bli styrd. Frågan är hur det är för den sittande moderatledaren. Med tanke på att man gick i debatt med Tommy Waidelich så tror jag att det finns beräkningar på att Fredrik Reinfeldt skulle förlora den debatten och med det så törs de inte ta den chansen. Så svepskälet med att det saknas politik fungerar inte.

       Ikväll kommer en del fler svar. Vi fick några igår och i Agenda kommer några till. Leve vargen, avskaffa kungen och höj bensinskatten.  Det finns politik även om delar av den står inför omprövning. Men först så måste vi göra vår egen samhällsanalys. De kommer möjligtvis bli en postning till utifrån kvällens Agenda.

Media: Ab, Ab2, Ex, SvDSvD2, DN, SVT,
Bloggat: Tokmoderaten om fega Fredrik, Martin Moberg, Roger Jönsson, Annika Högberg, JohanWesterholm, Roda Berget, Peter Andersson
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

blog comments powered by Disqus