20110517

Jag skrev ett brev till Bodström, men inget svar...

Frågan är om man kan skriva om en bok som ännu inte nått bokdiskarna. Men upplägget är gjort och en tänkta författaren står på straffpunkten. Bara att skribenten är AIK:are borde likt Tokmoderaten få mig att backa men en Hammarbyare har inte den förmågan.

           Tomas Bodström har nu bestämt sig för att kliva fram som en fairplay spelare. Redan här så skär det sig. Det ryktas att många ska hängas ut. Självklart så ska traditionen följas med att nuvarande partiordförande hängs ut. Det är en gammal socialdemokratisk tradition som jag inte delar. Jag har fortfarande ett ärr i hjärtat kring Thomas Bodströms agerande i valrörelsen. Jag minns mitt brev till honom. Fortfarande inget svar och frågan är om han läser en vanlig medlem ute från landets påpekande. Jag gör ett nytt försök, vem vet det kanske kan ge hans bok en skjuts framåt i hyllorna.

"Hej Thomas Bodström. Jag känner inte dig men vi är partikamrater. Jag bor i Vimmerby och har varit en av dina försvarsadvokater. Nu säger jag upp mig från uppdraget och ber dig stanna hos familjen.
          Socialdemokraterna har gjort ett av sina sämsta val och vi har nu tillsatt en kriskommission. Vi har dessutom fått ett besvärligt parlamentariskt läge. Vi visste inte hur valet till talman skulle gå och vårt alternativ skulle få majoritet eller inte. då väljer du att sticka till USA utan att det är clearat med ersättare. Jag upplever det som egoistiskt och mycket olämpligt. Det var droppen som fick bägaren att rinna över.
          Mitt förtroende för dig är nu förbrukat och jag känner att du brustit i ditt förtroende till partiet. Du har självfallet rätt att vara ledig tillsammans med dina barn. Men det finns ett just sätt att göra det på och mot oss alla som varit dina försvarsadvokater under ett antal år är nu trötta och besvikna. Vi har givit dig en massa möjligheter som du bränt och hoppats kunna komma tillbaka.  Men inte längre. Jag vill inte ha dig tillbaka till riksdagen. Du känns idag mer som en belastning för vårt parti än en tillgång.
       Och det handlar inte föräldraledigheten, utan hur du svikit dina partikamrater och dina väljare. Mitt förtroende är förbrukat. Du har en annan karriär att satsa på och jag tycker att du efter din föräldraledighet ska satsa på den.
       Men när du var närvarande så var du en förbaskat bra politiker. Men de kändes som du var närvarande allt mindre. Det var så mycket annat som du gjorde och som inte skulle ha accepterats av någon annan. Jag hoppas du får det bra med din familj och att du i framtiden är välkommen tillbaka till topp politken. Men då vill jag se en satsning och inte allt detta hattande med allt annat. Du må tycka det funkar men i folks ögon så gör det inte det och vi partikamrater får ägna kraft åt att försvara allt du gör istället för att samtala kring vår politik.
Ha det bra önskar Peter
"

      Frågan är om man ska köpa den eller om det blir att låna den på biblioteket?

Media: AB, Expr.
Bloggat: Tokmoderaten, Erik Laakso och Johan Westerholm på ämnet 
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,