20110517

Regeringen pudlar om FAS 3

Storleken på politikens pudel varierar och även framgången.
Jag pudel är väll att ta i, men när nu regeringen går ut med att de ska göras förändringar i FAS 3 försöker de få det att se ut som sitt eget initiativ och inte som det verkligen är. Att förhålla sig till det RödGröna utskottsinitiativ som de la för någon vecka sedan.

       Idag så sitter arbetsmarknadsutskottet och diskuterar det initiativ som Socialdemokraterna med flera lade för ett tag sedan. Moderaterna med sina stödpartier känner nu att frågan håller på rinna dem ur händerna och gör ett allvarligt försök att återfå initiativet. Jag förstår dem och hade jag suttit i majoritet så var mitt pudlande nog varit likvärdigt. Problemet är att denna svängning är av retorisk karaktär och om oppositionen inte lagt sitt förslag och om regeringen haft egen majoritet i riksdagen hade detta förslag inte kommit för det finns en blind tro på systemet.

       Så grunden är densamma. Den moderatstyrda regeringen kommer även fortsättningsvis anse att det är på den sjuke och arbetslöse skuldbördan ska läggas och samhället ska dra sig tillbaka så långt det är möjligt. Dagens pressmeddelande ändrar inte på det utan är bara en cirkuspudels krumbukter för att fånga publiken men när den lämnar manegen så går allt tillbaka till vardagens lunk.

      Noterar att Alliansfritt Sverige har sett att det är en regering som agerar i kretsloppet och återanvänder förslagen. Får väll ge regeringen en eloge för det :) Så kom inte säg att jag är elak!
Media: Ab, SvD, DN, DN2, Exp, SVT, GP1, GP2, SR.
Bloggat: Peter Andersson och Annika Högberg på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,