Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110517

Regeringen pudlar om FAS 3

Storleken på politikens pudel varierar och även framgången.
Jag pudel är väll att ta i, men när nu regeringen går ut med att de ska göras förändringar i FAS 3 försöker de få det att se ut som sitt eget initiativ och inte som det verkligen är. Att förhålla sig till det RödGröna utskottsinitiativ som de la för någon vecka sedan.

       Idag så sitter arbetsmarknadsutskottet och diskuterar det initiativ som Socialdemokraterna med flera lade för ett tag sedan. Moderaterna med sina stödpartier känner nu att frågan håller på rinna dem ur händerna och gör ett allvarligt försök att återfå initiativet. Jag förstår dem och hade jag suttit i majoritet så var mitt pudlande nog varit likvärdigt. Problemet är att denna svängning är av retorisk karaktär och om oppositionen inte lagt sitt förslag och om regeringen haft egen majoritet i riksdagen hade detta förslag inte kommit för det finns en blind tro på systemet.

       Så grunden är densamma. Den moderatstyrda regeringen kommer även fortsättningsvis anse att det är på den sjuke och arbetslöse skuldbördan ska läggas och samhället ska dra sig tillbaka så långt det är möjligt. Dagens pressmeddelande ändrar inte på det utan är bara en cirkuspudels krumbukter för att fånga publiken men när den lämnar manegen så går allt tillbaka till vardagens lunk.

      Noterar att Alliansfritt Sverige har sett att det är en regering som agerar i kretsloppet och återanvänder förslagen. Får väll ge regeringen en eloge för det :) Så kom inte säg att jag är elak!
Media: Ab, SvD, DN, DN2, Exp, SVT, GP1, GP2, SR.
Bloggat: Peter Andersson och Annika Högberg på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus