20110518

När (M) lurar de andra allianspartierna

Värna de rika genom att inte värna värnskatten. Ja så kan man kort och gått samla den borgerliga skattepolitiken. I alla fall i tre av fyra. Men frågan är om det verkligen är någon som tror på allvar att moderaterna vill ha värnskatten kvar.
 

         Det moderata motståndet för att avskaffa värnskatten för att locka socialdemokratiska väljare är nu genomskådat av allianskamraterna. Nu kommer det borgerliga upproret mot moderaterna. Jag tycket det är ett spännande race som nu tar fart och tror inte det är en högoddsare att Anders Borg med ett illa dolt leende kommer krypa till korset och vara villig att ge med sig. .

          Men att moderaterna är vårt Skattesänkarparti med stor bokstav är allmänt känt. Men som alla vet så köpte inte svenska folket det så man har nu lindat in skattesänkningarna och försöker profilera sig som ett välfärdskramarparti. Och måste erkänna att de lyckats hyfsat i retoriken. Men det är då min förvåning uppstår när de tre andra, desperata, partierna i Alliansen börjar driva den linje som moderaterna övergivit i den öppna debatten då de vet att det är en fråga som kan sänka dem i ett val. Så slutet blir ändå att Moderaterna kliver ut som vinnare. Ödmjuka för att låtit de små få igenom en fråga och samtidigt fått agendan sin väg igen och de små får ännu lägre väljarsympatier.

           Så slutsatsen blir om vi drar det hela ett par varv så slutar det hela med att Anders Borg kommer gå leende till riksdagen och de tre små kommer vara förlorare. Vi vet inte om det finns en riksdagsmajoritet för förslaget och då kan Anders Borg välja att inte lägga förslaget med "hänsyn" till rikets ekonomi och att det slår fel. Han vinner och ler. Men om det finns majoritet i riksdagen är han ädel som låter småpartierna få igenom lite förslag. Han vinner och ler. Ja Anders Borg kommer i höst gå leende till riksdagen med budgeten under armen. För oavsett om värnskatten är med eller ej så förlorar de små..

Media: DI, SvD, SvD2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,