20110519

Skatt, skatt, skatt och nu flyg, flyg, flyg

Kan inte låta bli att se hur de borgerliga ledarsidorna likt en ekokammare idag skriker om den socialdemokratiska ”vändningen” i Libyen frågan. Men ställer de sig frågan va regeringen vill? För en sak är klar att socialdemokraterna har tagit fram en aktuell politik för Libyen.


         Mönstret går igen. På hemmaplan är det en medicin till alla sjukdomar oavsett om febern är för hög eller låg. Alltid denna sänkta skatt. Vi verkar nu få ett liknande fattigdomsbevis på utrikes- och säkerhetspolitiken. Flyg, flyg, flyg. Men från ekokammaren så hörs bara hurra ropen av den stabilitet som kommer från den sittande regeringen. Även om det gnys lite från ekokammarens sidoorganisationer. Inte mycket men så det stör den perfekta harmonin som Propagandaministern vill frammana.

        Vi börjar kunna spelet och jag vet inte om det är till gagn för Svensk politik. Men nu finns det ett oppositionsparti som faktiskt vill driva politik och det förfasar. För det lugn som fanns i förlamningen från socialdemokraterna passade Moderaterna bra. Men som alla idrottsmän så förlorar man form om man inte får möta motstånd och det är just detta som är moderaternas problem. De har gått i en stiltje som hämmar deras politik och på sikt landets utveckling. Jag är inte dummarare än att jag förstår att ekokammaren ser det jag ser. Men vad ska de göra? De är inte uppfostrade att kritisera husse på samma sätt som de (S) märkta bloggarna driver på debatten i det egna partiet.

         Men frågan är hur länge propagandaministern och partisekreteraren kan hålla emot när nu även oppositionssiffrorna viker. Sakta ser de tåget åka förbi och kvar på perrongen står de med ett antal Gripenflyg och en säck med skattesänkningar...

Media: DN, DN2, DN3, SvD, SvD2, Ab, Exp, Exp2.
Bloggat: Peter Johansson, Sebastian Stenholm och Johan Westerholm på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,