20110704

Ett tomt skepp kommer lastat med vad då?

Även Nya moderater går på grund...
Resan mot Almedalen pågor och jag sitter på färjan och undrar vad som väntar mig när vi kommer över. Avslutningen på det politiska året gör sin final och omdömen sätts.

             I det politiska året så ligger Almedalen fel. Våren med vårmotion är lagd och partierna arbetar med höstbudgeten där de politiska riktlinjerna dras upp. Så utspelen som vi suktar efter är bara konstlade för att i ska få något att gotta oss över. Men åter så är politiken så mycket mer än utspel och procentsatser. Jakten på rubriken, den sista väljaren och ilskan från motståndaren när vi tar en poäng på deras bekostnad. Ska erkännas att jag är en del av det.

           Men det leder inte framåt utan fördummat samtalet som är till för att utveckla samhället och individen. Men finns det inte förändringar som sker och är de inte bra? Ja det är blandat och de mesta som sker i politisk utveckling sker utan för de traditionella partierna, där vi inom sociala medier är ett bra exempel på hur det politiska samtalet kan utvecklas. Visst faller vi i gropen men många gånger så föds och utvecklas nya idéer som tar sig in i det politiska systemet.

          Är då inte Alliansen initiativ som de tar i DN-debatt då bra? Nä för det finns brister. Dels är det ett initiativ som borde gjorts av partierna. Nu blir det ett förtäckt valprogram producerat av staten. Sedan kan man ställa sig frågan om de mindre än ett år efter valet redan har slut på idéer- Märkligt då den första tiden gick åt till att bekämpa finanskrisen. Med detta borde garderoben vara full med tankar om politiken och inte bara skelett. Sist men inte minst så satte man under förra perioden igång ett Globaliseringsråd med externa experter och företrädare för organisationssverige. Bra tankar framkom men inget är det gjort av det. Så frågan är vilka externa intressenter som vill offra tid denna gång. Jag känner mig tveksam till om de inte bränt sina skepp. Som jag skrev igår:

”Ett skepp kommer lastat, med vad då?”

Media: Ab, Dn, SvD, Exp.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,