20110706

När Rått... Centern vill lämna skeppet

Allt skakigare på skeppet... Nu vill rått.. Centern lämna lämna skeppet. Bilden är att det börjar röra på sig i Allinsen. Frågan är om det kommer hålla en period till.

         Kan konstatera att Schlingmann får använda sina talanger med att trixa med media och gulla med Centern om det ska hållas ihop sin regering. Det visar sig att nu när Alliansen största försvarare Maud Olofsson deklarerat sin avgång så visar det sig att det borgerliga samarbetet inte är så starkt som skenet vill visa.

          Grunden är enligt mig två saker (kan säkert vara fler). Dels är det fyra partier som inte har samarbete i sin ideologi utan den starkes rätt. Moderaterna är sinnesbilden för det och har på sina små ”vänners” bekostnad svält. Den andra biten är att Centern har en annan grund. Trott det eller ej så är det folkrörelse skälen som gör sig påmind.


         Har skrivit mycket om det dallriga i Alliansregeringen och för var dag som går blir det tydligare hur de inte klarar av att styra landet

Media: DN, SvD, SvD2, Exp, Ab, SVT.
Bloggat: Peter JohanssonThomas Böhlmark på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,