Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110707

Överlever Centern Alliansen?

Såta vänner eller?...
Ännu en dag visar upp sig i Almedalen. Idag ska Maud Olofsson tala och frågan är vad vi kommer få höra? Alla vet att det är en lame duck och intresset är mer fokuserat kring vem som ska ta över rodret.

           Centerns dag och Socialdemokraterna har sitt ekonomiska seminarium. Den stora delen i media är vem som ska ta över efter Maud Olofsson. Ja det pekar idag på Annie Johansson, men om det är morgondagens namn må vi inte veta då. Men oavsett vem som tar över har Centern en resa att göra.

           Den oroliga tecken vi såg igår kring framtiden i Moderaternas skugga är relevanta för den skugga som moderaterna bygger runt sig är inte hälsosam varken för de som står i den eller på sikt även för moderaterna. Men som jag skrev igår så är Allianspartierna inte lagbyggare i grunden utan individpartier som ser till sin egen lyckas smed. Socialdemokraternas ”Alla tillsammans” finns inte på den andra sidan. Varken mellan partierna eller i partierna.

           Så vilken väg kommer Centern att välja. Med ett antal frågor som delar dem och framförallt gentemot alliansen. Tydligast är hanteringen av kärnkraften där de varken går i takt med partiet, Alliansen eller tiden... Det blir så tydligt hur illa det är ställt med Centen är när man läser Expressen och den självförnekelse kring den egna krisen och istället skjuter på att allt är Socialdemokraternas fel.

Nä det kommer inte gå bättre förrän det patienten får sjukdomsinsikt och det verkar dröja...

Media: Ab, Ab2, SvD, SvD2, DN, DN2, DN3Exp, Exp2SVT, SVT2.
Bloggat: Martin Moberg, Peter Johansson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,
blog comments powered by Disqus