20110730

Semester båda jag och Reinfeldt, en gör fel...

Tillbaka efter ett par sköna dagar i Halmstad. Men måste erkänna att händelsen i Oslo och på Utøya inte lämnade mig eller min omgivning. Jag bannade mig för att inte kunna vara i Stockholm på manifestationen.

           När jag gick min första runda, någonsin, av den socialistiska sporten moderatbandy så kände jag faktiskt en period av lugn. Balansen mellan klubban, bollen och kroppen. Ibland så fanns den där och en harmoni när svingen träffade bollen som seglade iväg mot den lilla flaggan långt därborta i fjärran. Flaggan som rymde hålet som kunde ge mig champagne. Men jag fick nöja mig med vatten ur en kran... Efter rundan kom regnet och den svenska sommaren var här.

          Men medan jag var i Halmstad i fyra dagar för att träffa släkt och slappa så var nationen i svajning. Utifrån perspektivet att folket ville se en ledare som klev fram och lugnade folket kunde visa på en väg framåt och en ledare som var personligt förstående med våra grannar. Men den som borde kliva fram var stack till Turkiet på semester och fram klev en ordförande i Sveriges störst ungdomsförbund SSU och tåg rollen som en statsminister borde gjort. När inte Göran Persson tog rollen under tsunamin så kom kungen. Men inte ens våran kung klev fram i detta läge utan en kvinna som är ordförande i SSU. Hon höll de tal som statsministern eller kungen borde hållit.

         Det kom kritik från moderathåll att Håkan Juholt inte avbröt sin semester och kom hem, men han var tillgänglig och fanns närvarande och var inte statsminister... Det är mer än vad man kan säga om Statsministern. När man inte ens vill uppge var han är eller vad han gör. Det är inte förtroende ingivande. Självklart ska våra ledande politiker få vara lediga men tillfällena får man tänka till på och nu är det fel av Fredrik Reinfeldt att semestra men rätt av mig.

        Jag kan inte släppa tanken att det handlar om att det är vårt broderparti i Norge som är drabbat. För om jag ska spekulera vidare kan man läsa om att statsministern ska till scoutlägret i Skåne om en vecka och bjudit in Danmarks och Finlands statsministrar. Temat är ”Besöket sker för att påminna om värdet av ungdomars gränsöverskridande engagemang och för att visa nordisk solidaritet med den tragedi som drabbat Norge”. Men var finns Norges statsminister? Visst är det bra att statsministern besöker detta läger men...

       Vill minnas att det är blåa ledare i både Danmark och Finland. Jag må se spöken på ljusan dag men med den tystnad som varit från moderatledaren tillika våran statsminister så...

Media:  DN1DN2DN3, DN4SVT1SVT2SVT3SVT4, SVT5EXPR1EXPR2, Exp3SVD1SVD2SVD3, SvD4, SvD5, SvD6 Ab, Ab2Ab3, Ab4, AftenpostenAlliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen. 
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.IntressantLäs även andra bloggares åsikter om ,