Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20111019

Alliansen: Och rädslan kom i dagen

Och jag kom på mig själv med att le... Läsande DN-debatt. Lite sjukt kan de låta, hustrun undrade vad det var med mig. Skälen var två dels att ett fokus på politikens innehåll åter kunde diskuteras och det andra att den var rätt rolig. Lite den yrsliga professorn som försöker göra matematik av plommon...

Det är inte alltid roligt att leda moderaterna...
            Den första frågan är vad Schlingmann tänkte när han planerade dagens artikel i DN, för det är ju hans uppgift. När oppositionen kryper på knäna och då särskilt Socialdemokraterna ge en breddsida som tacksamt tas emot och gör att oppositionen kan vända anfallet. Tanken var säkert att försöka krossa även den politiska frågan men ack så fel de fick. Att fylla en hel sida i DN med kritik mot ett oppositionsparti nere i räkning visar bara på en sak. En rädsla.

           Dagens debattartikel visar på socialdemokratins styrka som rörelse och ide. Man vågar inte från borgerligt håll låta oss vara i ett läge där andra skulle luta sig tillbaka och låta processen har sin gång. Men inte gällande socialdemokratin. Det visar på hur stark de ideologiska banden är med Svenska folket. De segrar som borgerligheten gjort är på inbrytningar på den socialdemokratiska planhalvan. Med älska arbetsrätt, välfärd och solidaritet (även om de inte avspeglas i praktisk politik) har man plockat väljare. Samtidigt som de gjort denna retoriska förflyttning så har socialdemokraterna börjat misstro på sina egna ideal.

        Men med kongressen i Mars så började man ana en tilltagande lust till politiken och en tro på våra värderingar återkomma. Med detta så började det röra på sig i det moderata lägret och då särskilt med de små partierna. En oro som höjde tonläget.

        Nu är vi där och utan att göra några djupa betraktelser av innehållet i dagens debattartikel i DN kan man konstatera hur de borgerliga pratar ansvar för Sverige medan socialdemokratin ser den enskilde, den arbetslöse, sjuke och barnet. Det är en spännande utveckling som jag hoppas få återkomma till men det finns de som hellre pratar mera om Juholts öden och äventyr. Trots att det även finns andra att skåda... Och innan någon annan säger det så har vi en egen resa att göra. Men vi är inte ensamma om att behöva resa...

Och vem vet kanske solen bryter igenom molnen i dag...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


blog comments powered by Disqus