20111107

Och så blev snömannen verklig på torsdag... men fredag?

Tydligen så börjar det röra på sig efter dagens siffror och ihållande bloggningar från mig och herr Westerholm. På torsdag ska det enligt säkra källor vara träff med Snömannen, ursäkta programkommissionen. Men att de har en träff kommer man inte långt med utan nu måste det kommuniceras vad som kommer ske, hur arbetet ska läggas upp och vilka som kommer deltaga.

          Detta är bra nyheter och med tanke på dagens opinionssiffror så är det inte en dag för sent utan ett halvår. För det går inte att ursäkta siffrorna med Juholts hyra. Om vi hade ett toppresultat innan så hade jag köpt det men så var inte fallet. när vi förlorade valet 2006 var det inte Juholt som ledde partiet, vi förlorade. 2010 var det inte Juholt som ledde partiet vi förlorade valet. Så det är inte ett nytt problem.

          Men idag så kom beskedet via Facebook. På torsdag så kör programkommissionen igång. Ett efterlängtat arbete kommer igång. Men då gäller det också att det blir verkstad. Att arbetet kommuniceras. Känner att det blev ett litet hopp av organisationsutredningen i form av en Facebook-grupp och sedan så tystnade ledamöterna. Det är skrämmande hur dåligt partiet blivit på att kommunicera vad som händer. Allt som kommer är ett otaligt antal pressmeddelande kring var Juholt och Jämtin befinner sig.

          Jag ställde i mitt förra inlägg frågor och tar dem igen...

  • Vad vill ni med ert uppdrag i programkommissionen? 
  • Många av er har funnits med i valet 2006, 2010 båda förlustval. Hur finner ni energi till att skapa den nya politik som bland annat kan ligga till grund för valseger?
  • Känner ni att uppdraget fortfarande känns aktuellt?
  • Om ni fortfarande har glöden kvar. Har ni tjatat på ordförande Juholt om att komma igång med arbetet? För tiden är knapp!

LÄSTIPS till Programkommissionen: Öppna Kriskommissionens rapport kring politiken

Media: DN / DN2SvD / Aftonbladet / SvD2 / Aftonbladet2 / Expressen /

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,