20120201

Kommer Reinfeldt höja skatten och slå undan benen?


Lägg till bildtext

Under två kvällar har jag träffat det ideella samhällets hjältar. De som sliter där varje kväll. De som vi inte märker men tar för givet. De som jagar varje krona som de kan nå. Men ska de skjutas i sank och med det en stor del av Sverige… Allt handlar om Fredrik Reinfeldt regering och skatten…

          Under ett par veckor så träffar vi de lokalägande föreningarna i kommunen och med de så får vi en inblick in hur varje litet samhälle fungerar. Bygdegården eller någon annan samlingslokal är ofta en puls som ger beskrivningen av hur samhället mår och hur sammanhållningen är. En unik del av folkrörelsesverige som fortfarande frodas på sina håll. Vi möter föreningen som oroar sig för att de inte har några pensionärer och så motsatsen förstås. En bild av Sverige i miniatyr på så många platser med verksamheter som pågår jämt utan vinstintressen eller lön. Ett annat Sverige eller det rätta Sverige?
   
         Men en bild är detsamma oavsett om det handlar om lokalägande eller fotbollsklubbar. Den allt mer intensiva jakten på resurser för att klara driften. Inte samla pant till klubbresan utan till elräkningen eller avbetalningen på lånen… Som politiker så känner jag mig otillräcklig.

          Så om nu EU väljer att jaga dessa individer genom att sno de få slantar som de lyckas samla ihop på att grilla en korv eller kränga sockerkaka till kaffet är det inget annat än måste Sverige agera och med det regeringen. För inte kommer väll Moderaterna i regeringen driva skattehöjningar genom att gå med på EU-direktiv?

Media: SvD, SvD2, SvD3, SvD4.
Bloggat: Peter Johansson som uppmärksammande mig på frågan
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,