20120501

350 sommarjobb till Vimmerby, en början...

Johan Nyman (SSU)
och Fredrik Olovsson(S)
Idag så firas första maj och i morgon så släpper Socialdemokraterna sin vårbudgetmotion. 350 sommarjobb till Vimmerby är det som lovats av Fredrik Olovsson som idag talade inför närmare 200 personer Vimmerby. 350 sommarjobb om vi haft makten i en kommun med över 20 procents ungdomsarbetslöshet som Helen Nilsson förfasade sig över.

Helen Nilsson (S) oppositionsråd
         Att det är en ny ledning i partiet märks för att just företagande och jobben står i centrum. Inga särintressen och jag misstänker att vi kommer få ta del av mera när vårmotionen kommer imorgon. Att Stefan Löfven redan pratar om företagande på ett nytt sätt "innovationspolitiskt råd, efter en modell som tidigare föreslagits av toppdirektörer som Carl Bennet. Rådet ska enligt Löfven ledas av statsministern och där ska både näringsliv, fack och forskare ingå. Och syftet ska vara att gemensamt skapa nya arbetstillfällen. Idéer i forskningen ska tas tillvara och omsättas till verkliga jobb.
– Vi måste höja efterfrågan på arbetskraft, säger Stefan Löfven."AB.

        Signalerna som kommer från firandet runt om i landet gör att det känns som i Vimmerby där vi kunde se fanorna vaja i den kraftiga vänstervinden. Det känns som om  det finns en ny kraft i Socialdemokraterna och för ett år sedan hade vi ca 30 procent i den sammanvägda mätningen medan vi nu ligger kring 35 procent. Nu får inte det göra att vi kommer av oss i det förändringsarbete som är så nödvändigt.

       Sedan så kan jag inte låta bli att undra över den samlande borgerligheten nu samlad i Kent Persson nytillträdde partisekreterare för Moderaterna och med det chef över de andra tre... När ska ni sluta snegla på Socialdemokraterna och bli så säkra på er egen politik att ni kan ägna er åt den? Oj glömde ni har ju ingen och styr i alla fall...

Media: Ab, Ab2, Ab3, DN, DN2, SvD, SvD2, SVT, SVT2, GP,
Bloggat: Kent Persson, Martin Moberg och Johan Westerholm  på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,