20120502

Dagen efter och så det rödgröna landstinget i Kalmar län...

Så här dagen efter första maj med ont i halsen, som bara en man kan ha, ska jag om ett par timmar presentera den RödGröna (ja det finns fortfarande i Landstinget i Kalmar län och fungerar mycket bra) budgetriktlinjerna för att vidare vänta in vårmotionen som ska ge oss lite kött på benen. Men märk att det är lite då de måste förhålla sig till moderaternas vårproposition som var så skral att den inte bar en armaste kropp. Men en liten blick på mediabilden låter jag mig ändå göra.

         Plötsligt så är inte Socialdemokraterna ett skämt. Plötsligt så är inte Socialdemokraterna ett bidragsparti (framsidan på pappers DN). Plötsligt så är Socialdemokraterna ett företagarparti. Kul att så lite kan få ett medialandskap att ändra postion. Men frågan är om trenden håller i sig när Magdalena Andersson presenterar vårmotionen i riksdagen idag klockan halv tre... Under tiden så förbereder jag mig för att möta den lokala pressen om den RödGröna landstingsmajoritetens riktlinjer som ni får nedan i sin helhet.
          Problemet som vi står inför är att vi är starkt beroende på omvärlden och inte minst regeringen som verkar inte ha en plan alls för sjukvården i Sverige och de ekonomiska problem som väntar landstingssektorn. Sammantaget gör det att vi måste lägga en mycket passiva riktlinjer som håller igen. Men det är samtidigt en utmaning hur vi  kan fortsätta säkra sjukvården och öka tillgängligheten utan att dra på oss nya kostnader. För den Blåa oppositionen är det lätt att möta med nya krav då de inte behöver ta det ekonomiska ansvaret. För som alla vet med minus siffror botar vi inga sjuka.

Media: SvD, SvD2, Sydöstran, Ab 1, 2, Folkbladet 1, 2, Folket, Piteå-tidningen, SR 1, 2,3, SVT, Västerbottens folkblad 1, 2, Länstidningen, Dagens Arena 1, 2,Östran, Värmlands folkblad 1, 2, Dagbladet 1, 2, Norrländska socialdemokraten 1, 2, Gotlands folkblad 1, 2, GP 1, 2, Arbetarbladet 1, 2, DN 1, 2, Barometern.
Bloggat: Martin Moberg, Peter Andersson som också kör lite dagen efter i motionen...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,