20120508

Det är fel på smaken

Så  kommer undersökningen som visar att allt inte är rosaskimmrande med ett partiledarbyte och jag som den kritiker 8dock kärleksfull) jag är blir glad för att då vi inte ska glömma det interna förändringsarbete som måste fortgå. En påminnelse om dödligheten brukar sätta fart på denna process.

         Att Socialdemokraterna får ett bakslag så här veckan efter vårmotionen är inget att förundras över. Det låg en förväntan som var oöverstiglig för de flesta  kring denna motion. Att tro att den skulle lösa all världens problem och problemen med mina potatisar var inte realistiskt. De svar vi fått de senaste veckorna är att det finns ett arbete som allt mer fokuserar på arbete och utbildning som en viktig nyckel till det. Vidare genom partiledardebatten kan vi se att Stefan Löfven har en stil som passar och gillas av väljarna. Två bra svar men självfallet inte allt. Vi kommer nu se hur raketen komme stiga steg frö steg för att förhoppningsvis på kongressen om knappt ett år sprida ljus över den mörka himlen.

         Så en undersökning säger inte allt men ändå så blir jag glad. För byta ledare gör inget partiprogram eller partiorganisation. Det är bara att flytta runt garnityret på tallriken och visst kan de se bättre ut men inte förändrar det smaken och det är smaken som väljarna inte var nöjda med. Så låt kockarna Jämtin och Engqvist fortsätta röra och smaka av grytan. Ps, glöm inte att ta in smaker från hela världen, ds.

Media: Ab, Ab2, SvD, SvD2, DN,
Bloggat: Peter Andersson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,