20120506

Det är visst debatt idag? Men Bajen spelar mot Varberg


Funderar på fotboll istället
för partiledardebatten
Söndag i Vimmerby en del kanske till och med vill lägga till ett super framför söndag men match mot Varberg är inget att lägga till super framför även om det är Superettan. Visst kommer det en del andra marginaliserande händelser gå av stapeln också. Det är visst val i ett par länder och några partiledare radar upp sig i Tv-studion och Zlatans Milan spelar… Men annars så skiner solen i Vimmerby och supermånen.

        Men det som är den stora blickpunkten i en politisk nörds liv är dock partiledardebatten om i sak de båda fotbollsmatcherna kommer vara mer innehållsrika än debatten. På två sidor kommer de åtta ledarna stå och gläfsa på varandra om vem som är sämst och vem som har mest opålitligaste kompisarna. Dagens mest intressanta fråga blir om de fyra i borgerligheten har startat igång sina valrörelser. Kommer Göran Hägglund pressa Fredrik Reinfeldt på barnkonventionen eller kommer det spelet ske i kulisserna eller på Brännpunkt av underhuggare? Tror dock Hammarby har en bra chans att fortsätta sin vinstperiod med en matchvinst till.

         Om jag fick inreda studion så skulle jag göra den splittrad så att det var åtta partiledare (förlåt 7 och ett språkrör) som debatterade gentemot varandra. Att det inte var två sidor utan försöka få fram vilka åtta alternativ som svensk politik hade att erbjuda. Men nu kommer de som håller på de borgerliga säga att de är ett regeringsunderlag och då kommer frågan när ska jag som väljare veta vad som är skillnad på Centern och Moderaterna eller är det bara att lägga sin röst på valfritt borgerligt parti och låta tärningen avgöra vem? För Milan är det en måste match om de ska ha chans på ligasegern. Allt annat än en seger kan inte räknas och Zlatan har ett tryck på sina axlar (Måste säga att hans bok var mycket bra och jag återkommer till den när jag är klar med Leif GW Persson. Kommer jämföra dem)

           Men frågan för kvällen är om det kommer bli politik eller om allt kommer handla om vem som ska leka med vem efter 14.  Lite sandlåda varning är det på frågan och den som får ta på sig skulden är moderatledaren Fredrik Reinfeldt som i sitt statsmannamässiga klantar sig allt för ofta och klarar inte stå över sandlådan utan faller i den och gärna krossar de andras kakor och drömmar med hjälp av Anders Borg. Är dock lite orolig att när Bajen startar så starkt att de inte klarar hela resan utan åker dit på slutet. Jag hoppas jag har fel och det kan bli en Supersöndag.

          Sist så ber jag Stefan Löfven pressa Moderatledaren på när massarbetslöshet inträffar. 2006 var det 6 procent och nu är det 8 procent och inte hörs signalerna om massarbetslöshet utan budskapet från Schlingmanns drängar är att vi klarat oss bra… Visst vore det bra med tre poäng idag mot Varberg men samtidigt så får det inte bli för stor hybris som sänker oss i slutändan.

           8-0, 4-4, 4-3-1, 1-1-1-1-1-1-1-1, och ett antal varianter till finns inför kvällens drama i en Tv-studio i Stockholm. Men för Milan gäller bara vinst allt annat så är det kört och så kan även gälla i presidentvalet i Frankrike där vi håller en tumme eller två för Hollande. Tja det är kanske lite super över denna söndag och svärmor bjuder på Kål och köttfärsgryta… Men fotboll eller paartiledardebatt? Jag är inte säker, kan bli en jävla massa zappande..


Media: Svd, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, DN, DN2, SVT, GP och så blir det inga länkar längre från Expressen då de inte länkar tillbaka och deras journalister inte tål granskning.
Bloggat: Peter JohanssonPeter AnderssonHalland(s)bloggen, Annarkia, JingeFlycht, Leines Blogg, Trumpeten Kent Persson på ämnet Peter Wolodorski med en bra krönika
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,