Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20121018

Inga Royalistpoäng idag heller, Kungen....

Det blir allt mer suddigt var Monarkin står...
Så kom det ännu en vurpa av kungahuset. Att så tydligt ta ställning att det blir uppenbart. Vägra en ung sann idealist som vi inte har nog av i världen, även om vi inte alltid behöver stödja just deras tycke i sakfrågan (Just här är jag kluven gällande Gotland då jag pratat med flera som bara trasslar till mina tankar), men engagemanget måste gillas.

              Kungen och kungahuset gör allt mer märkliga val. Ingen medalj till en ung engagerad miljöaktivisten, Alva Snis Sigtryggsson, men gärna till en diktator som förtrycker unga kvinnor... Bilden av Kungens agerande är inte försvarbart. Hur kommer Viktoria att agera i frågorna börjar bli allt mer relevant att få reda på. För kommer hon skolas in i den värld som hennes far representerar eller vågar hon ta steget till en modern monark. Ok jag gillar inte institutionen som går i arv men ska vi ha den så må den gå med tiden. Må den vara en del av vårt samhälle och inte något annans. En värld av gårdagens män med värderingar som inte är samstämmiga med dagens. Hur var kungen valspråk... "För Sverige - i tiden" men inget om vilken tid han menar... För inte är det 2012 i alla fall...

Media mm: Ab, Ab2, DN, Exp, SvDJohan Westerholm.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politiksamhällekulturpersonligtVimmerby
blog comments powered by Disqus