20121014

Sverigedemokraterna bekämpas inte med argumentation


Argumentationstrimning pågår....

Så ännu en undersökning som bekräftar bilderna av en före detta allians. Ett parti definitivt utanför ett snart där och det tredje som börjat sin resa ur riksdagen… Men det är inte det som oroar utan att ett annat parti kliver uppåt.

         I dagens undersökning så kliver Sverigedemokraterna uppåt i undersökningen och det är oroande och mer oroande är hur andra partier möter detta. Jag kan se hur mitt eget parti samlar till argumentationstrimning istället för att se var ligger grunden för ett framväxande främlingsfientligt parti. Ett ökat utanförskap, arbetslöshet segregation mellan de som har och de som inte har.  Egentligen inte en fråga om invandring men när inget parti lyfter frågan på allvar så passar Sverigedemokraterna på att sparka in den öppna dörren och presentera ”massinvandringen” som orsaken till problemen. Men vi möter det med att gå på kurs i argumentationstrimning… 

          Med den våg av varsel som nu går över landet och media fylls med hur det ena företaget efter det andra varslar, flyttar eller lägger ner. Oftast på mindre orter där alternativen inte finns. En desperation växer och det föder otrygghet som leder till rädsla som inga argumentationstrimningar mot Sverigedemokraterna kan bota. Tvärtom så ser invånarna hur vi inte tar dem på allvar och de enda som talar till dem och visar på en lösning är just Sverigedemokraterna. Att den lösningen i realiteten inte är relevant för deras situation är det ingen som tar notis över utan de gillar att bli sedda som vi alla vill bli.

       Det parti som har största ansvaret för att bryta detta är just Socialdemokraterna då med hitrekord att fixa politiken som ger arbete. Men om de kommer ta det är en fråga. Ser vi på Stefan Löfven och Magdalena Andersson inledning så kan vi finna embryon till just den politik som sätter jobben främst. Men om inte resterande delar av partiet kan se det och också ta den argumentationen så kan Sverigedemokraterna och deras politik bekämpas utan att vi ens behöver ta debatten med dem. Full sysselsättning och en tryggad välfärd är argument. Till det så för vi en utbildningspolitik som ger varenda unge möjlighet att växa och ta sig vidare i livet. En skolpolitik som inte sorterar likt major Björklund utan inkluderar och ser den enskildes behov och förmågor. En tro på att alla individer behövs. Må låta som klyschor men sätter avtryck i hur politiken utformas.

        Den sittande regeringen politik har inte minskat utanförskapet utan ökat det. Må de visa i statistik att fler finns med men så är inte realiteten. Det finns ett utanförskap som inte står i statistiken och inte handlar om sjuk eller arbetslös utan just hur med i samhället du är. Det handlar om möjligheter till att vara med i föreningslivet och andra delar. Vi ser hur minskade bidrag till föreningar ökar på medlemsavgifter och hur det blir allt viktigare med den senaste utrustningen. Från att föreningar hade och lånade ut har det snärjts åt. Alla kan inte vara med oavsett jobb eller ej.

         Sverige håller på delas men det är inte de nya svenskarna som står för den tvärtom så vill de vara med och frågan är om vi tillåter det eller svansar bakom Sverigedemokraterna och låter dem sätta agendan som leder till segregation och ett vi och dom. Sverige behöver mer folk inte mindre. Så det blev ett par rader utifrån en undersökning som kanske inte betyder så mycket men ändå skickar en signal om utvecklingen. 


Media mm: SvD, SvD2Exp, Ab, DN, SR, GP, Peter Andersson, Martin Moberg, Antonsson, Westerholm.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,