20121126

Skärp er i partiledningen!

Blir så jävla förbannad på mitt parti. I kommuner och landsting strider vi mot de borgerliga partierna att vi ska upphandla med kollektivavtal som lag. Vi söker vägarna som ska ge de anställda skydd både de som finns i kommunen och de som vi anlitar. Men så kan man läsa att partiet centralt anlitar företag som inte bara är utan kollektivavtal utan dessutom utnyttjar de anställda. Jag blir så jävla förbannad!

Socialdemokraterna behöver inte följa Lagen om offentligupphandling (LOU) som vi gör i kommuner och landsting. Socialdemokraterna behöver inte följa lagstiftning som grundas i EU som vi gör i kommuner och landsting. Vi strider för att alla leverantörer ska ha kollektivavtal. Men så kommer partiet centralt och skiter fullständigt i kollektivavtalet och svepande skäl säger att de arbetar på att företaget ska teckna avtal.

Är det så svårt att begripa att man inte ens ska teckna avtal med ett företag som inte har avtal från start. Med detta så skiter sig allt arbete som läggs ner av socialdemokrater runt om i landet. Ni får ursäkta men jag blir så jävla förbannad på detta och det duger inte. Jag kräver mer av min ledning i partiet.

Så sent som förra kommunfullmäktige i Vimmerby voterade vi socialdemokrater på frågan om att alltid kräva kollektivavtal när kommunen gör affärer. vi hade en ideologisk debatt i talarstolen som idag faller platt. De vi strider för faller. När Anders Jansson som sköter lotteriet säger på en fråga från Aftonbladet "Tycker du att det är rimligt att ni över huvud taget anlitar företag som inte har kollektivavtal? – Inte under en längre tid, men jag tycker väl att det kan var okej under en period om det finns en vilja från företaget att gå in i en diskussion om saken." Att det kan vara ok under en period. Det är så man tar sig för pannan. Den mannen borde inte ha ett arbete kvar inom arbetarrörelsen med den attityden, eller var hans agerande sanktionerat från högre ort? Nu vill jag se handling från partiledningen. En översyn av de avtal som vi har med olika företag. Pappren på bordet om detta är ett undantag eller om det är en regel! För detta duger inte!

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, kultur, personligt,Vimmerby