20121223

Häng på mig och Löfven nu!


Bra Löfven! Det är en politik som ökar arbetslösheten drar isär samhället och ökar klyftor som föder partier som Sverigedemokraterna. Det är inte en ökad främlingsfientlighet och rasism i samhället. Så en politik för full sysselsättning ärt det bästa medlet för att vinna val och hålla SD utanför riksdagen…

          Idag så kan man ta del av en intervju med Stefan Löfven iDN. Det är en bra artikel som sakta börjar ge svar på det som jag efterlyste igår. Det är en politik för full sysselsättning som måste gälla inget annat kan vi nöja oss med.

         Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg med rubriken – Nä SD är inget problem. Du och jag är det! och konstaterade ” I Aftonbladet kan vi läsa att Sverigedemokraterna är elaka och dumma som om det skulle vara en nyhet. Men de ställer inte frågan om mellan 10-15 procent av väljarna är dumma och elaka. Soran Ismail ger svaret (Inte på nätet). Om vi plockar bort Sverigedemokraterna så är inte rasismen borta. Det är där som knytpunkten ligger. På det sätter blir SD endast en symtom på en sjukdom. Aftonbladet försöker bara ta bort symtomet inte sjukdomen som ligger bakom. En sjukdom som stavas otrygghet orsakad av försämrade trygghetssystem, arbetslöshet, bristande sociala nätverk, kriminalitet. Se vilka frågor som SD lyfter och så ser ni var de fångar upp väljarna. De ger en lösning där de andra partierna inte gör det. Även om vi kan anse att det är fel lösning så famlar vi efter något bättre och så länge vi fortsätter famla kommer SD eller motsvarande skörda framgångar. Det är först när vi kan presentera en lösning på människors otrygghet som vi också tar udden av SD.”

        Allt fler verkar nu dela min uppfattning i frågan och det är bra för då kan vi verkligen komma tillrätta med problematiken. Sedan så finns det problem med integrationen. Jag vill se en mycket tydligare arbetslinje redan där. Grunden handlar om att de måste få utbilda sig direkt i ett yrke och på deras hemspråk och vid sidan av det läsa in det svenska språket. Det tar alldeles för länge idag innan de kan närma sig den svenska arbetsmarknaden. Vidare så tar det tid innan de får börja med svenska vilket också fördröjer möjligheterna att bli aktiva samhällsmedborgare. 

        Nu firar vi jul och snart är det ett nytt år. Socialdemokraterna ska ha kongress och må jobben toppa agendan och inte en pseudodebatt om vinster i välfärden. Det är inte den avgörande frågan för partiet eller för Sverige.


Media mm: DI, DN, Ab, Exp, SvD,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg ochPolitometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik,samhällekulturpersonligtVimmerbysverigedemokraternaJimmy Åkesson