20130330

Hur tänker Kim Jong-Un

Svälten är enorm bland den egna befolkningen. Men kärnvapen och vapenskrammel finns det gott om. Kan inte låte bli att grubbla på vad som pågår i huvudet på Kim Jong-Un? Är han riktigt fundat eller finns det någon baktanke i det hela?

Världen håller andan för kommer Kim Jong-Un att ta till vapen eller är det bara ett högre tonläge för att visa upp sin makt och handlingskraft för de egna generalerna? Oavsett så känns det obehagligt. Fredrik Antonsson jämför det med filmen Wag the dog med Robert de Niro och Dustin Hoffman i de ledande rollerna... Undrar stilla vem som spelar den drivna Hollywood-producenten?
Why does a dog wag its tail? Because a dog is smarter than its tail. If the tail was smarter, the tail would wag the dog.
(Varför viftar hunden på svansen? För att hunden är smartare än svansen. Hade svansen varit smartare, så hade svansen viftat på hunden).
Nu kommer jag snart vräka in mig mat och dryck. Det är påskafton och redan så smuttar jag på en misslyckad påsköl från Krönleins. Om jag kommer vakna upp till en värld med ännu ett krig eller om en producent räknar in slantarna från ett internt jobb vet vi inte. Men Nordkoreas befolkning behöver något bättre än en desperat dispot. Antalet diktaturer i världen minskar och de som är kvar ställs under press. Så tiden är räknad till diktaturen upphör även i Nordkorea men frågan är hur det kommer ske...

Media mm: Antonsson, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, AB, AB, AB,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,