20130411

Dags att kliva av Omar Mustafa [UPPDATERAT]

Är det möjligt för Omar Mustafa att sitta kvar. Är är det inte så att de är dags att han funderar på om att kliva av för att hjälpa partiet som han säger sig företräda. Allt mer uppgifter framkommer och hans svar är inte så glasklara som jag önskat.

Alla politiker har rätt att göra fel Men det finns en gräns. Som politiker så är den gränsen inte samma som för andra. Vi har en moralisk gräns som skiljer sig mellan partiernas ideologi och tradition. Enkelt så är det så att vi är i förtroende branschen. Vi ska möta medlemmars, medborgare och väljare. Här känns det som Omar Mustafa inte har förtroendet i någon av grupperna. Visst finns det grupper som stödjer honom men det känns generellt som han idag ite är den tillgång som man hoppats på. Socialdemokraterna ska ha högt i tak. Men det finns också en gräns särskilt om man sitter på en så pass viktig plats som partistyrelsen. Jag har därför landat i att Omar Mustafa bör kliva av partistyrelsen. Det känns i dagsläget bäst för både honom och partiet.

[UPPDATERAT]
Nu uttalar sig Stefan Löfven i frågan och beskedet är i mina ögon glasklart. Stockholms Arbetarkommun ska utreda frågan och inte ett minsta frågetecken får kvarstå. Tycker det känns skönt att vi fått en partiledare som är tydlig i frågan och sätter ner foten precis som vi medlemmar förväntar oss av en ledare. Nu ligger bollen hos Stockholms Arbetarkommun med Veronica Palm som ordförande och Olle Burell som kommunsekreterare att skynda snabbt och se till att utredningen håller måttet. Vi har inte råd med dessa persondiskussioner efter en framgångsrik kongress och en stark vilja i partiet att snacka politik.

Media mm: Exp, SvD, SvD2DN, DN2, DN3Ab, Ab2SVT, Peter Johansson, Johan WesterholmOla MöllerArbetet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,