Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20130411

Nedslagen demokrati!

Blir så jävla förbannad när demokratin utsätts för övergrepp. Vi kan idag ta del av att kommunalrådet i Jönköping Mats Green (M) blivit nedslagen på grund av att man inte delar demokratisk fattade beslut.

Allt för ofta så blir det en råare värld för de individer som väljer att bi förtroendevalda. Uppdrag som samhället bygger på. Att man som motståndare inte delar majoritetens förslag och beslut ligger i sakens natur. Men i en demokrati visar man sig sitt missnöje genom ickevåldsmotstånd.

Mats Green verkar nu inte vara illa skadad och det är skönt men fortfarande så är saken större en den enskilde personen. Det är en misshandel av systemet som bland annat Mats Green är satt att företräda. Men om vi går tillbaka till individen Green så sliter en sådan hädelse upp sår och särskilt för de närstående som inte längre kommer känna sig säkra. Nu kan jag inte alla detaljer kring det uppmärksammande fallet men det verkar leda tillbaka till politiska beslut är fattade.

Politiken bygger på att vi är oense och bryter idéer med varandra för att föra frågorna framåt. Genom samtal och tuffa diskussion i talarstolar, debattsidor, sociala medier för vi frågor. Verbala knytnävsslag delar vi ut men håller oss över bältet. Så dagens misshandel är inte acceptabel.

Media mm: Ab, SVT, SvD, DN, Exp.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus