Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20130517

Den öppna?

Hm så märkligt... Planera för ett maktskifte? Media verkar slå upp det som en nyhet. Nyheten hade varit att inte planera för det. Att sitta stil i båten och tro att det löser sig om vi skulle vinna... Men det finns en nyhet och det är rekryteringsprocessen. En process där alla som delar våra värderingar får möjligheten att vara med.

Som ni vet så har jag inte riktigt köpt partieldningens snack om öppna processer. Mest är det Carin Jämtin som drivit frågan om det öppna partiet. Valberedningsprocesser, två på raken har tvärtemot visat på att de gamla slutenheten sitter djupt rotat. Om denna rekrytering kommer vara så öppen som det är sagt eller om platserna redan är besittna kan jag idag inte svara på men hoppas att Jämtin får som hon vill och slutenhetens krafter får stå tillbaka.

Det har varit ett antal smärtsamma år för partiet och det är inte över. Nytt program, ny ledning, men kulturen sitter fortfarande kvar i väggarna oavsett om det är på lokal- eller central nivå. De gamla belöningssystemen mot partibröder och kanske en och annan syster också finns kvar. Krafter som få ledare kan rå på och en gillande karaktär av kulturen. En kultur som belönar den lojala och med det skapar lydiga tjänare till makten. Du tillåts vara så där lagom revoltisk att vi kan föra samtalet om högt i tak utåt. Men de höga hästarna når du inte.

Socialdemokraterna är ett slutet parti. Kanske det mest slutna av dem alla. Tiden håller på att springa ifrån partiet då bland annat sociala medier gör att det inte längre finns en chans att kontrollera vad som sipprar ut. Partiet har ett arbete att göra och det måste gå snabbt.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

blog comments powered by Disqus