20130520

Reinfeldts läktardans ger 39.1...

Armar uppåt sträckt!
VM-guld i hockey och moderatledaren är inte sen att visa upp sig. High-five med Prins Daniel i Globen. Strategiskt med alla kameror riktade mot sig. På läktaren blir han sport Reinfeldt och hoppar över det statsmannamässiga. Det går hem i stugorna. Men är det äkta eller ett strategiskt spel för att nå in i stugvärmen?

Att moderatledaren har ett genuint sportintresse vet vi, eller om man nu kan kalla det så då man hejar på Djurgården… Att ledarna ska sitta på läktaren när Sverige spelar avgörande matcher hör också till. Både ministrar och kungahuset har en stående plats när det ska avgöras. När det gäller kungahuset så har prins Daniel tagit den rollen på ett bra sätt. Är det så att jag bara är avis på att TV4 under gårdagens match gav Fredrik Reinfeldt så mycket positiv TV-tid som inte en partiledardebatt kan komma i närheten av. En opinionsundersökning idag och Reinfeldts siffror hade rört sig uppåt. En koppling till VM-guldet hade funnits där. Undrar om ens karl kan stå på skridskor?

Sport och politik har alltid hört ihop och så är det. Visst kan vi inför varje match, tävling säga att så ska det inte vara men en färg, en sång, en flagga, en publik och vips så är det en politisk gest medveten eller omedveten. Som lokal politiker i en kultur- och fritidsnämnd vet tackar jag min själ för att jag inte hejar på ett lag från kommunen och inte behöver anses jävig (Kan tyvärr inte stödja Bajen med kommunala medel från Vimmerby…). Men hela tiden så tolkas besluten till den ena eller andras favör. Vid varje nämndssammanträde så är det en balansgång mellan behov och rättvisa som inte alltid är rättvisa enligt den sunda inställningen utan mer med avundsjukan som ledare. Rättvisa i dess sämsta bemärkelse. Får Kalle en fotboll så måste Pelle få en också, även om han har tio…

Så att Fredrik Reinfeldt satt på läktaren i kostym hade en del i intresse, en del i plikten men en jäkla massa i popularitet. I denna mediala värld som vi lever i så vore det politiskt självmord att inte sitta på en läktare och jubla, gråta beroende på resultat. Vad jag vet så har dock inte Reinfeldt bjudit in till presskonferens, ty det var bara landslaget och inte Djurgården… Men han behöver alla chanser att få röster. Ty hans "vänner" i Alliansen verkar inte vara på firar humör och frågan är om ens Reinfeldt har tid eller lust att jubla? För en vunnen hockeymatch är kanske inte så mycket värt när man förlorat regeringsmakten?


Avslutningsvis så GRATTIS till guldet. Riktigt kul att ni kunde bärga det på hemmaplan. Tyvärr så ville jag vara i huvudstaden och fira det igår men med en alkoholfri öl och lite lokal ölkorv gick det bra i soffan samtidigt som jag ögnade lite på styrelsepappren från Folkbildningsrådet. Men vi tar ett TJOHOO!!

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,