Det enkla… Varför ska vi alltid komplicera livet mer än
nödvändigt. Det finns en förmåga att för minsta sak som ska göras tillverka en
rymdraket, om det bara är att gå runt kvarteret. Känner att den italienska
matlagningen är nått på spåren. Det enkla med få råvaror som låter varje del
tala för sig själv utan att täckas av en smet av smaker.
Du blötlägger torkad Karl-Johan svamp och sedan kramar du ur
dem och lägger dem i en het panna med olja, en god olja!. Fräser dem och
tillsätter tunt skivad vitlök, låter de bli knaprigt. Tillsätt vit vin och ett
par skedar av spadet som svampen legat i och salt och peppar. Låt det koka in
och avsluta med lite persilja. Lägg så svampen och vitlöken på ett bröd och så
var det klart. Se till att ha vin kvar och fyll glaset och enkelt och lätt
innan middag.
Det enkla, få ingredienser men med hög kvalité är viktigt. Det
enkla. Låt varje råvara bära sin egen förträfflighet utan att man måste
förställa den. Tänk om vi även i livet kunde ha lite mer italiensk matlagning.
Enkelt med hög kvalité… Att se varje individs egna smaker och utveckla dem
istället för att arbeta för att dölja dem. Se deras styrka i livets recept.
Tja svampen är uppäten en skvätt vin finns kvar i botten på
glaset. Ligger på verandan ser på fåglar och fjärilar som söker av blommorna i
trädgården. Jakten på livets goda och det enkla, inte alltid så enkelt...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om kultur, personligt, mat, Italien, svamp, vin