20131011

Där rök den nöten M

Undrar varför jag tänker på nötter när jag ser denna 
Idag så busade Vänsterpartiet till det för Moderaterna. Ingen repris av Kosackvalet 1928. Kommunistspöket försvann och moderaterna blev fick känna på en nötknäppare.

Moderaterna har haft sin plan klar att skrämma väljarna med vänsterspöket. Men idag kan vi ta del av dokument som visar att vänsterpartiet inte kommer kräva ministerposter vid en socialdemokratisk valseger. De går tillbaka till framgångarna med att stödja men stå fria. Jag tycker det var ett mycket bra förslag som kommer underlätta ett regeringsskifte och också få en politik som har en större bäring. Men roligast är att moderaterna, eller om de nu bara är M, helt tappar sitt retoriska drag som de trummat på. Det går inte längre att lägga ihop alla inkomster och utgifter från oppositionens partier. För väljarna blir det tydligare och det kommer både S och Vänstern att vinna på. Jag tror att detta kan leda till att Vänsterpartiet kommer gå fram i opinionen och så även S. Vi vet att det finns en osäkerhet kring V inom den socialdemokratiska väljarkåren.

Men roligast är att det ställt till det på Schönfeldts gränd i huvudstaden. Vad ska de göra nu? Jaja de hittar säkert nått annat att grubbla över än att ta tag i den stigande arbetslösheten.

Och är det inte lite artisten Prince över Moderaterna? Att lämna namnet och bara bli en symbol/bokstav. Men skillnaden är att Prince fortsatte leverera och det gjorde inte M...

Media mm: Peter Johansson, SVT, Exp, Ab, DN, SvD,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,