20110428

En dimridå från Moderaterna

Den bollen tog inte. Det hela känns som ett desperat utspel med en sak i fokus. Att åter spela över bollen till Socialdemokraterna och de öppna bidragen från fackföreningsrörelsen. Bidrag som är beslutade på kongresser.

          Idag så skriver Sofia Arkelsten, moderaternas partisekreterare att de vill öppna upp och redovisa den bidrag som privatpersoner ger och överstiger 20 000 kronor. Ursäkta men det är en artikel med många ord och som kräver att socialdemokraterna ska redovisa sina bidrag (som de redan redovisar) från LO medan de bidrag och arbetstimmar moderaterna får från företag och organisationer fortfarande ska döljas. Likt Sofia Arkelsten ville styra vilken partifärg som nya TCO ordförande har vill hon nu styra över LO,s budget. Allt för att trixa bort bollen från den egna planhalvan. Socialdemokraterna har redovisat och gjort upp med de andra partierna frivilligt moderaterna står utanför och dagens debattartikel gör i sak ingen skillnad.

        Vidare så vet att PR-byråer fått betalt från Svenskt Näringsliv för att ta sig in i socialdemokraterna för att vända agendan. Ett drag som var tänkt att lägga grunden för en starkare moderat politik. Nä dagens artikel ger inga vägar till öppenhet från moderaternas sida utan bara skjuta frågan över till någon annan.

           Jag ställer åter frågan vad det är moderaterna vill dölja och om de styr politiken. Jag har tidigare skrivit om hur politiken som moderaterna styr leder till att försäkringsbolagen växer allt mer då trygghetsförsäkringar har försämrats. Med att tillsatt en propagandaminister så har mycket av partikommunikationen fördelats ut på de kommunikatörer som finns anställda på regeringskansliet och departementen. Ska dessa timmar också redovisar? Om Moderaterna får bidrag från detta vet vi inte och inte kommer vi veta efter dagens debattartikel i DN heller. Moderaterna har något att dölja det är slutsatsen av att ha läst dagens artikel. Frågan som Peter Akinder på Östran/Nyheterna är än mer relevant "Köper någon Statsministern?". Så vem bjuder in vem? Och till vad?

Media: DN, DN2, Ab, SvD, GP, SVT, SydSv, Corren, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, SR,
Bloggat: Johan Westerholm och Peter Andersson och Edvin Alam och Thomas Böhlmark och Scaber Nestor, Partibidrag.se och Kulturbloggen på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,