Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090120

Den borgliga oenigheten

Kan inte låta bli att le lite åt debattartikel som var inne igår i SvD kring regionfrågan. Nu är det inte sakinnehållet som jag ler åt utan enigheten.

Vi socialdemokrater fick tillsammans med vänstern och miljöpartiet en massa påhopp i riksdagsdebatten om att det var så mångas frågotr som vi var oense i. Kommenterade det här på bloggen. Reinfeldt rabblade upp en massa skattesatser där vi skilde oss med procent upp eller ner.

Vi har nu tillsatt 5 arbetsgrupper som under ett år ska arbeta fram ett gemensamt förslag till regeringsplattform. Så det finns tid att bli ense. Och jag tror inte det ska bli några större problem.

Det som nu är lite lustigt är att den borgliga majoriteten i landet inte efter alla dessa år är ense i så stora viktiga frågor som de framtida regionerna. Det känns för min del viktigare att vara ense om det än om procentsatser upp eller ner. Och i denna fråga finns det inte bara skillnad mellan regeringspartierna utan mellan region och riksnivån. Ska inte partier hålla ihop i dessa frågor?

Så den kritik som vi får rinner lätt av och den moderatledda regeringen är inte trovärdig i sin kritik om de inte skärper sig själva.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar