Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100517

1928 Kosackval 2010 Kosackval

Ja när borgerligheten börjar bli nervösa så kallar man fram kosacken och hotar med den röde från öst. 

           Vi kan se fler exempel på detta då dagens ledare i SvD hotar eller försöker skrämma med kommunistspöket. Maud Olofsson på Centerns förtroenderåd skrämmer med Castro och annan kommunism På Landsbygdsriksdagen jublade Maud Olofsson över att vi lämnat Cuba och Nordkorea när det gällde Apoteksmonopolet. Hon var ensam att jubla då vi inte såg någon bättring för landsbygden. Men som ni ser på bilden går inte budskapet hem.
      Jag kan inte se något annat än att det kommer bli en valrörelse som bygger på att skrämmas än presentera sin politik. Vi socialdemokrater har tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet presenterat 16 gemensamma budgetar varav 12 i majoritet. Så kommunistpratet är inget annat än prat. Den politiska vardagen visar på annat.
      Sedan en kort reflektion över Agenda igår med Maud Olofsson. Hon anser att 11 000 företagre har fel när centern får näst sämst betyg av företagen själva. Självinsikt?
      Hoppet är det sista som överger människan så må Centern lämna sandlådan och ta fram politiken så kan vi jämföra den och ge väljarna en möjlighet till ett ärligt val.
      Ser att Aftonbladet hänger på vad jag skrev igår kring risken att centern och kristdemokraterna kommer lämna riksdagen efter detta val. 

Läsning: Alliansfritt Sverige och Johan Westerholm och Krassman skriver klokt. Ja även Tokmoderaten kladdar lite på sin sida. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus