20100517

1928 Kosackval 2010 Kosackval

Ja när borgerligheten börjar bli nervösa så kallar man fram kosacken och hotar med den röde från öst. 

           Vi kan se fler exempel på detta då dagens ledare i SvD hotar eller försöker skrämma med kommunistspöket. Maud Olofsson på Centerns förtroenderåd skrämmer med Castro och annan kommunism På Landsbygdsriksdagen jublade Maud Olofsson över att vi lämnat Cuba och Nordkorea när det gällde Apoteksmonopolet. Hon var ensam att jubla då vi inte såg någon bättring för landsbygden. Men som ni ser på bilden går inte budskapet hem.
      Jag kan inte se något annat än att det kommer bli en valrörelse som bygger på att skrämmas än presentera sin politik. Vi socialdemokrater har tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet presenterat 16 gemensamma budgetar varav 12 i majoritet. Så kommunistpratet är inget annat än prat. Den politiska vardagen visar på annat.
      Sedan en kort reflektion över Agenda igår med Maud Olofsson. Hon anser att 11 000 företagre har fel när centern får näst sämst betyg av företagen själva. Självinsikt?
      Hoppet är det sista som överger människan så må Centern lämna sandlådan och ta fram politiken så kan vi jämföra den och ge väljarna en möjlighet till ett ärligt val.
      Ser att Aftonbladet hänger på vad jag skrev igår kring risken att centern och kristdemokraterna kommer lämna riksdagen efter detta val. 

Läsning: Alliansfritt Sverige och Johan Westerholm och Krassman skriver klokt. Ja även Tokmoderaten kladdar lite på sin sida. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,