Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100624

Privatiseringen i Vimmerby kostar närmare 1 miljon!

Idag så blev siffrorna offentliga om hur mycket Vimmerby Alliansens privatiseringar kostar. Närmare en (1) miljon dyrare än med fortsätt kommunal drift.  Det visar sig att det får gå mellan två till tre tjänster för att klara det inom befintlig budgetram.

          Under 2009 gjorde Vimmerby kommun ett underskott på 14,5 miljoner kronor som enligt lagen ska hämtas hem inom tre år. Verksamheten pekar dessutom på underskott under innevarande år också. Det kommer kosta och då lägga på nya utgifter som också ska finasieras verkar rätt dumt. Det krävs bra argument för att de ska funka.
Att privatisera tvättverksamheten inom hemtjänsten med en fördyring på upp emot en miljon känns inte som det bästa argumentet. Så vilka konsekvenser kommer det att få att man låser fast sig i ett avtal som är på tre år med troliga ökade kostnader på grund av uppräkning som finns i de flesta avtal.

        Så slutsatsen är att de fyra borgerliga partierna, Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna, offrar personal och skattemedel för privatiseringens skull. Med dessa pengar som vi inte har skulle vi istället vilja satsa, om de fanns, på att utveckla kvalitén. Att ge våra äldre mer tid genom att få in lite lyft i systemet.  De börjar med tvätten till en dyr kostnad går vidare med LOV (Lagen Om Valfrihet) som enligt bedömaren kommer bli en kostnad för kommunen. Från att varit en välmående kommunen så dundrar nu privatiseringsivrarna och hänsyn till kommunens ekonomi tas inte. Jo i munlädret, men när det kommer till praktiken så finns det tydligen andra viktigare mål med skattebetalarnas pengar. Privatiseringens gud har nått Vimmerby och den kollekten är dyr.

Tidigare inlägg: När ideologin fick en dyr prislapp och ett syfte i efterhand...

Media: Vimmerby Tidning, Vimmerby Tidning2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus