Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100722

Efter att förminskat sjuka och arbetslösa är det nu barnens tid

Idag är det flera som noterar borgerlighetens lek med statistiken för att få siffrorna dit de vill ha dem. Idag är det inte arbetslösa eller sjuka som ska förminskas eller raderas utan våra fattiga barn som nog inte är så fattiga eller så många. 


      Regeringen med sina stödtrupper i media försöker på område efter område förringa gällande statistik eller göra ny för att de ska passa borgerlighetens syfte. Nu är det barnfattigdomen som ska minimaliseras med nya siffror. Jag mår illa med detta att förminska dessa problem att radera klassklyftor istället för att utrota klyftorna göms de undan i en unken statistik som er sååå vacker ut på pappret.


       Nä Sanningen är att ett fattigt barn är ett för mycket och det ska bekämpas. Att det i en av världens rikaste länder finns fattiga barn är inget annat än en skam. Och vi ska inte heller glömma att det inte alltid bara är en materiel fattigdom som finns här utan lika mycket en mental.

Media: DN.
Bloggat: Annika Högberg och Kulturbloggen och Lena Sommenstad och Marika skriver om detta.
Tidigare inlägg: Om jag köper två majblommar blir det dubbelt så bra då?,
Inte i Vimmerby Maria Larsson.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
blog comments powered by Disqus