Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100818

Finns LAS i regerigen?

Centern är ute och cyklar på arbetsrättens område. Det är ett svamlande utan svar och direkta falska påståenden. Osäkerheten för landets löntagare är fortfarande stor. De kommer få leva utan svar till det blir RödGrön valseger 19 september.

      I dagens utfrågning av Maud Olofsson så kom frågan kring arbetsrätten och LAS upp och det finns en spricka i Alliansen på denna punkt i alla fall om man ska lyssna på retoriken. I gårdagens utfrågning så vidhöll moderatledaren Fredrik Reinfeldt att det inte fanns några problem med dessa frågor. Med centern så är bilden en annan att problemen är gigantiska.


     Under utfrågningen kunde inte Maud Olofsson ge några exempel på det som är en av de starka profilfrågorna för Centern. Det känns som om det är en beställning från näringslivet utan att Centern gjort en  egen analys av hur det ser ut på arbetsmarknaden. Bilden är att det idag behövs en bättre ordning på arbetsmarknaden. Att med en massarbetslöshet som idag råder är det inga problem att bli av med anställda, tvärtom. Billigt och enkelt.

     Vidare så är de så att man genom kollektivavtal kan göra sämre lösningar än lagen tillåter helt fel. Lagen är botten och ställer upp spelreglerna och sedan tar avtalen vid och bygger vidare på tryggheten och de lösningar som behövs för respektive bransch.

Media: SR, SR2,
Tidigare bloggat: Vad vill Alliansen gällande Arbetsrätten?
Bloggat: Johan W och Martin kring mer frågor i utfrågningen.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus