20110423

När politiken agerar ogillar Expressen det

Om vi inte gör nått är det fel och om vi gör nått är det fel. Oavsett hur en lokalpolitiker försöker rädda jobben och utveckla bygden kommer det kritik. Ofta från höger, mer sällan från vänster. Vem gillar lokal utveckling?

            I dagens ledare i Expressen kan man ta del av utvecklingen i Glasriket och summan av ledaren är att allt som gjorts av politiken i de kommuner som berörs är fel. Men om man ställer sig frågan att alla de insatser som görs inte blivit gjorda vad skulle media då säga? Eller om det varit ett moderat styre som gjort samma insatser. Jag tänker inte betygsätta de enskilda besluten utan kan konstatera att vi här har kommunledningar som vill rädda en verksamhet på orten. En verksamhet som inte bara har med jobben att göra utan även en nationell kulturskatt. Ja så långt vill jag sträcka mig med glastillverkningen i Småland. Ett glas vida känt över världen.Visst kan man se att alla åtgärder inte kanske är ur lagen helt glasklara men hur agerar Ekokammaren när moderaterna säljer ut våra gemensamma skolor till underpris (kolla Tibble i Täby). Skriker Höger då?

            Men pekar nu Expressen på lösningar eller är det bara den vanliga gnället från högern när vänstern försöker vara konstruktiva. Ska jag vara elak kan man säga att det finns en avundsjuka i hur Socialdemokraterna krokar arm med näringslivet för att rädda bygden och rädda jobben. Här kan man se spillror av en svunnen tid när Socialdemokraterna tillsammans med näringslivet byggde samhället som vi idag lever i. Symbiosen mellan stat och privat. Med lärdomarna som sker i mindre orter likt Lessebo och Emmaboda är frågan hur vi växlar upp det till nationell nivå. Hur vi finner formerna för att fortsätta utveckla samhället och näringslivet att stå starka och konkurrens kraftiga för framtiden och omvärlden. Det är inte ett rop på sänkta skatter som är svaret, det vet jag i alla fall!

      Det blir mycket klankandehögerledare i helgen men det är inte mitt fel utan deras eget! 
Och i påskägget från SvD fanns bara krav på... Sänk skatten, Ett rop från höger är alltid ett rop på skatter
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,