20111117

Trycker Gilla knappen över programkommissionen

Och så tar laguppställningen vid och vi hoppas det nu leder till verkstad. Personerna som ska leda arbetet vid sidan av Håkan Juholt är spännande. Huvudsekreterare Lars Enqvist både mediakunnig, insatt på kulturområdet och kunnig sedan tiden som minister och landshövding. Biträdande blir Marika Lindgren-Åsbrink som det andra namnet är starkt och bra. Vi som läser Marikas blogg vet att det finns en spännande tankekapacitet


         Det är en laguppställning som ger möjligheter till ett bra arbete. Två namn som inte direkt finns med fingrarna i dagens syltburk även om Marika finns på 68:an så är hon så ny att smittan förhoppningsvis inte nått henne. Men där finner jag den stora risken att det inte räcker med dessa två "nygamla" för att vädra ut det gamla och in med det nya. Men ska vara positiv då det var namn som till del överraskade till en annan del stod för det positiva.

       Men så är det dags för verkstad och jag hoppas dessa två får mandaten att köra på arbetet. Att de inte blir gisslan med risk för SARS. Det visar sig att de andra sitter intakt i programkommissionen och en fråga som jag ställer mig är om det är klokt utifrån det aktuella läget. Ser vi på namnen så är det inga direkt nya och en del har suttit över tio år
Håkan Juholt, ordförande (invald 2011 efter Mona Sahlin)
Annelie Hulthén (invald 2005)
Wanja Lundby-Wedin (invald 2000, extrakongress)
Pär Nuder (invald 2001)
Karl-Petter Thorwaldsson (invald 2005)
ErsättareThomas Östros (invald 2009)
Peter Persson (invald 2005)
Marie-Louise Rönnmark (invald 2001)
Morgan Johansson (invald 2009)
Berit Högman (invald 2000, extrakongress)
       Så frågan är hur de brinner för arbetet. För en sak är säker det måste ma göra och tiden rusar snabbt till kongress och beslut i frågan. Det finns ingen tid att vila på. Vi har redan förlorar ett halvår och ska vi inte bara putsa på programmet utan verkligen ta ett stort tag i det så tar det tid både insamlandet, sammanställningen och föränkring. Även om vi minskar så har inte organisationen gjort det och den är trög.

Biografi Lars EngqvistFödd 1945
År 1998 utsågs Lars Engqvist till integrationsminister. Därefter var han biträdande finansminister en kort tid innan han i slutet av 1998 utsågs till socialminister och chef för Socialdepartementet, en tjänst han innehade till hösten 2004. Under 2004 var han även vice statsminister. Mellan 2004-2010 var han landshövding i Jönköpings län, sedan 2005 styrelseordförande i Sveriges Television.
Biografi Marika Lindgren ÅsbrinkFödd 1980
Började 2011 som ekonomiskpolitisk rådgivare till den socialdemokratiska partiledningen. Marika är utbildad till pol. mag i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Har tidigare bl a arbetat som opinionskonsult på Synovate och var efter valet 2010 huvudsekreterare i den socialdemokratiska Kriskommissionen. Marika har även arbetat som borgarrådssekreterare hos Socialdemokraterna i Stockholms stadshus. Bloggare och medfördattare till flera böcker om socialdemokratisk idéutveckling.


      Kommer återkomma i ämnet både med att jaga men också inspel kring politiken. Likt den Öppna kriskommissionen kunde spela roll vi jag även göra det här.

Lästips till ProgramkommissionenTorkan och stölden och partidöden
Tidigare kring programkommissionen: Spår av programkommission, till vilken nytta?...
Media: Ab, Exp, Exp2, SVT, SvD, DN.
Bloggat: Johan Westerholm, Peter Johansson, Erik Sundström på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,