20110622

Plötsligt så var den enskildes rättsäkerhet viktig...

Så fann moderaterna en räddningsplanka i form av formalia och slapp gå mot ett nederlag. Allt för prestigen och strunt att de som drabbas. Moderaterna slåss för sitt liv och de sjuka får bära bördan.

          Så var debatten avklarad och vi vaknade inte upp till ett beslut Moderaterna med sina stödpartier lyckades trixa till sig en återremiss. Med svepande skäl om rättssäkerhet för den sjuke vill de skjuta på beslutet. Men när de nya reglerna för försäkringen infördes och dessa dubier fanns från remissinstanser var det ingen sådan hänsyn som togs och under den tid som försäkringen verkat och människor hamnat i kläm så har inget gjorts. Det andas inget annat än maktarrogans. Allt i ett spel från moderaterna där de tre små stödpartierna svansar med utan egen vilja. Misstänker att det är en show som regisserats av propagandaministern Schlingmann med eller utan konsulter.

          Måste bara uttrycka ett tack till Tomas Eneroth, Socialdemokraterna, som gör ett fantastiskt arbete med frågan och som driver på för att vi ska få en mänskligare sjukförsäkring med individens behov i centrum.

        Noterar att det nu kan handla om extra riksdag under sommaren. Det politiska Sveriges fasa då det ryktas att det är under Almedalen som beslutet ska komma. Frågan är om det inte är bättre att flytta riksdagen till Donnersplats för ett öppet möte med beslut?

Jag har tidigare skrivit vad som skiljer oss och det blir allt klarare.
Media: Ab, Ab2, Ab3, Exp, Exp2, Exp3, DN, SvD, SvD2.
Bloggat: Peter Johansson, Sebastian Stenholm, Martin Moberg, Johan Westerholm på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,