20101004

Högbergs Odds del 14: Inte många kvar.

Genom min serie Högbergs Odds så har jag spekulerat vilt kring vilka som kommer vara kvar och vilka som ska bort. Noterar att facit kommer imorgon så jag tar chansen med ett par sista odds.

          Det visar sig att media hänger på i mina odds och då sitter Cristina Husmark-Pehrsson, Mats Odell och Åsa Torstensson löst. De var de som jag i ett tidigt skeende lyfte upp som lågoddsare.

       Noterar att försvarsministern Sten Tolgfors kan komma att få byta portfölj och då slår även detta tips in då det ryktas att Carl Bildt vill se en mer lojal försvarsminister. Fick han bestämma skulle nog försvarsdepartementet ligga under UD.

       Det man kan spekulera lite i är om det kommer ske några förändringar utifrån dagens omröstningar då Sverigedemokraterna tydligt valde sida. Det parti inom borgerligheten som står Sverigedemokraterna närmast måste nog vara Kristdemokraterna.

      Då det ryktas om att de skulle förlora en post är det en fundering om de kommer få behålla den för att upprätthålla någon form av balans. Det kommer vara ett vådligt spel samtidigt som vi vet att de kommit in kristna konservativa i riksdagen. Fredrik UPA Reinfeldt har ett lagbygge att göra, men måste komma ihåg att det numera även finns spelare på läktaren som kan hoppa in och avgöra.

Bloggar i serien: Högbergs odds om regeringen.
Högbergs odds om regeringen. del 2 företagen sågar Centern.
Högbergs odds om regeringen. del 3 försvaret och Afghanistan
Högbergs odds om regeringen. del 4 den sociala sidan är inte så social
Högbergs odds del 5. När jätten åt upp de små både bokstavligt och bildligt
Högbergs odds del 6. Vad händer idag?
Högbergs odds del 7: Får alla vara (m)ed?
Högbergs odds del 8: Värdekonservatismen tar plats.
Högbergs Odds del 9 eftervalsdepression med skadeglädje i krönikaform...

Högbergs Odds del 10: När de egna spekulerar. 
Högbergs Odds del 11: Den sista striden?
 
Högbergs Odds del 12: Tre ska bort
 
Högbergs Odds del 13: mr ambassador 
Media: Ab, SvD, DN, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,